flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошення щодо роботи суду під час «Повітряної тривоги»

01 жовтня 2024, 14:56

Шановні учасники судового процесу! 

       Відповідно до наказу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22.12.2022 № 309 (зі змінами), Чугуївська міська територіальна громада з 26 березня 2022 року включена до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії.

        У зв'язку з веденням активних бойових дій на Харківщині, посиленням інтенсивності обстрілів (ракетами, КАБ), постійним оповіщенням сигналу «Повітряної тривоги», що можуть тривати декілька годин впродовж усього робочого часу суду, організацію процесу відправлення правосуддя значно ускладнено, оскільки питання безпеки є пріоритетним.

        Місто Чугуїв та Чугуївський район  піддається постійним обстрілам, через це перебування у приміщені Чугуївського міського суду Харківської області становить загрозу безпеці відвідувачів та працівників суду. Тому, виходячи з поточної безпекової ситуації в регіоні, розгляд справ та матеріалів здійснюється з дотриманням умов відсутності загрози життю та здоров’ю учасникам судового процесу, суддям та працівникам суду з урахуванням вимог воєнного часу.

        Наголошуємо, що чинним законодавством України у сфері цивільного захисту передбачений чіткий алгоритм поведінки громадян  у випадку виникнення надзвичайної ситуації.

     Після звукового сповіщення сигналу «Повітряної тривоги»:

  1. У разі звукового сповіщення сигналу «Повітряної тривоги" співробітник Служби судової охорони доводить інформацію до відома працівників та відвідувачів суду і рекомендує негайно пройти до найближчого укриття.
  2. Працівникам суду при оголошенні тривоги необхідно негайно здійснити зберігання інформації на технічних засобах, виключити їх та пройти до укриття найкоротшим для них шляхом.
  3. Після отримання сигналу «Повітряної тривоги» працівники та відвідувачі суду мають прослідувати до найближчої захисної споруди цивільного захисту (укриття).
  4. У разі, якщо поблизу будівлі суду немає споруд для укриття, не рекомендується виходити на вулицю. Слід негайно перейти у власні найпростіші укриття, як то заглиблені чи напівзаглиблені приміщення (підвали/напівпідвали), перші поверхи будівлі тощо.
  5. Працівникам та відвідувачам суду, які перебувають в укриттях, забороняється під час повітряної тривоги залишати укриття чи виходити на вулицю.
  6. Категорично забороняється підходити до вікон, фотографувати та проводити відео зйомку.
  7. Після сигналу «Відбій повітряної тривоги» працівникам суду прибути до приміщень суду на свої робочі місця, відновити роботу та прийом відвідувачів суду.

Найближчі захисні споруди цивільного захисту (укриття):

  1. Картинна галерея художньо - меморіального музею І.Ю. Рєпіна, адреса: площа Соборна, 2, м. Чугуїв (знаходиться в радіусі 50 метрів від приміщення корпусу Б суду).
  2. Свято-Покровський Собор, адреса: вул. Фортечний узвіз, 5, м.Чугуїв (знаходиться в радіусі 200 метрів від приміщень суду).

На підставі викладеного, пропонується учасникам судового процесу для забезпечення розгляду справ:

          За наявності у матеріалах справи всіх необхідних доказів, письмових документів направляти клопотання/заяви про розгляд справи за наявними матеріалами без участі заявника.

          Якщо вважаєте, що Ваша позиція може бути додатково обґрунтована, просимо направляти аргументи разом із клопотанням у письмових поясненнях/заявах/клопотаннях.

Реалізувати право на звернення до суду можливо наступними способами:

  • через підсистему «Електронний суд» ЄСІТС;
  • шляхом направлення документів на офіційну електронну адресу суду – inbox@cg.hr.court.gov.ua (з обов’язковим підписанням всіх документів кваліфікованим електронним підписом);
  • засобами поштового зв’язку на адресу: площа Соборна, 2, м. Чугуїв, Харківська область, 63504.