flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ЗМІ щодо справи авіакатастрофи Ан - 26

27 січня 2022, 15:50

ДО УВАГИ ЗМІ!!!

 

28.01.2022 о 10-00 год. у Чугуївському міському суді Харківської області заплановано проведення підготовчого судового засідання у кримінальній справі за обвинуваченням осіб у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 416, ч. 3 ст. 425 КК України.

  В зв’язку з надходженням численних запитів від представників ЗМІ щодо надання їм можливості бути присутніми у вказаному судовому засіданні, Чугуївський міський суд Харківської області вважає за доцільне повідомити наступне.

            Згідно обвинувального акту та додатків до нього, участь у вказаному кримінальному провадженні приймають 56 осіб (в тому числі обвинувачені, захисники, потерпілі, представники потерпілих). В залі судового засідання Чугуївського міського суду можливо розмістити близько 50 осіб.

            З урахуванням розмірів зали судових засідань та кількості учасників провадження відсутня можливість розмістити всіх бажаючих висвітлювати судовий процес представників ЗМІ безпосередньо у залі суду, де відбуватиметься підготовче судове засідання.

            Однак Чугуївський міський суд Харківської області сприятиме журналістам у виконанні ними професійних обов’язків. Тому, зважаючи на фактичну кількість учасників кримінального провадження, які прибудуть до суду, можливість спостерігати за перебігом судового засідання представникам ЗМІ та іншим бажаючим буде надана в окремому приміщенні суду в режимі відеоконференції.

            В свою чергу, звертаємось до представників мас-медіа із проханням дотримуватись певних правил поведінки в суді, процесуальних вимог, передбачених законодавством, та загальноприйнятих морально-етичних норм.

            Впевнені, що разом ми зможемо достойно виконувати важливу суспільну функцію – повно та оперативно інформувати громадськість про хід розгляду справи.