flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпорядження про тимчасові заходи щодо безпечної роботи в умовах карантину

07 квітня 2021, 13:24

 

ЧУГУЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

07.04.2021                                                                                                      № 02-09/5

м. Чугуїв

 

Про тимчасові заходи

щодо безпечної роботи в умовах карантину

 

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020        № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», на виконання рішення Вищої ради правосуддя від 01.04.2021 № 763/0/15-21 «Про надання уніфікованих рекомендацій для судів усіх інстанцій та юрисдикцій щодо безпечної роботи в умовах карантину», -

 

ЗОБОВ`ЯЗУЮ:

 

  1. На час дії карантинних заходів з метою зменшення кількості присутніх у залі судових засідань за можливості за заявою учасника судового провадження забезпечити проведення судових засідань у режимі відеоконференції (ZOOM).
  2. Довести до відома учасників судових процесів можливість відкладення розгляду справ у зв`язку із карантинними заходами.
  3. Запровадити ознайомлення учасників судового процесу з матеріалами судової справи в дистанційному режимі шляхом надсилання сканкопії матеріалів судової справи на електронну адресу, зазначену у відповідній заяві, заяви про ознайомлення приймати засобами поштового та електронного зв`язку; з метою уникнення скупчення людей додатково рекомендувати працівникам апаратів судів попередньо узгоджувати час відвідування суду для ознайомлення з матеріалами справи.
  4. Посилити заходи з охорони судів, органів та установ системи правосуддя, не допускати до приміщень судів, органів та установ системи осіб з температурою 37,2 ºС та вище та ознаками респіраторних захворювань, а також без одягненої на ніс та рот захисної маски.
  5. Здійснювати опрацювання кореспонденції в електронному вигляді (шляхом надсилання документів на офіційну електронну адресу суду як через особистий кабінет у системі «Електронний суд», так і поштою, факсом або будь-якими іншими дистанційними засобами зв`язку).

За наявності технічної можливості забезпечити працівникам апарату суду можливість виконання посадових обов’язків дистанційно.

  1. Обмежити особистий прийом громадян керівництвом суду, організувати прийом із дотриманням заходів, спрямованих на попередження поширення коронавірусної хвороби COVID-19, а саме: дотримання дистанції не менше двох метрів між всіма учасниками та застосування засобів індивідуального захисту, у тому числі респіраторів чи захисних масок, які закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, провітрювання приміщень.
  2. Обмежити доступ у судові засідання осіб, які не є учасниками проваджень, із дотриманням принципу публічності судових процесів.
  3. Перед початком роботи та перед допуском до приміщень здійснювати температурний скринінг усіх працівників та відвідувачів. Працівники та відвідувачі допускаються до приміщень та будівель суду тільки в респіраторі або захисній масці, у тому числі виготовлених самостійно.
  4. Працівники апарату суду у разі виявлення у відвідувачів ознак гострої респіраторної хвороби COVID-19 зобов`язані вжити невідкладних заходів для видалення цих осіб із приміщення суду або ізолювання їх в окремому приміщенні, а також для дезінфекції приміщення, в якому перебували такі особи.
  5. Консультанту суду Сєднєвій А.М. забезпечити висвітлення вказаної інформації в суді та на сайті суду.
  6. Консультанту суду Воробей А.В. ознайомити суддів та працівників апарату суду з даним розпорядженням.
  7. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

 

 

 

 

В. о. голови суду                                                                                 С. Оболєнська