flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інтерв'ю голови ради суддів загальних судів

26 липня 2013, 14:10

Одним із механізмів зменшення кількості випадків необ’єктивного висвітлення діяльності судів у ЗМІ є активне інформування установами про свою роботу, підготовка прес-релізів з найбільш резонансних справ. Роль прес-секретарів повинна стати ключовою у цьому процесі.

— Тож, на вашу думку, є реальна необхідність у створенні прес-служби в судах? А судових телеканалів?

— Безперечно, так. У судах повинні працювати прес-служби або хоча б прес-секретарі. Це світова практика, яка себе виправдала, тож, впевнена, і в нас такий підхід спрацює. Створення прес-служб у судах дозволить повідомляти більш точну та достовірну інформацію про події, до яких прикута увага громадськості. При цьому судова система вже не була б пасивним об’єктом пліток та вигадок, які, можливо, й несвідомо поширюються деякими ЗМІ. Вона набула б статусу повноцінного суб’єкта інформаційного

простору, маючи, зокрема, і такий важливий інструмент захисту власного авторитету, як право на відповідь.

До речі, сьогодні при ДСАУ створена робоча група з питань комунікацій, яка відпрацьовує концепцію єдиного прес-центру судової влади. Цим документом передбачатиметься також запровадження в кожному суді посади прес-секретаря. Таким чином, сподіваюся, що вже найближчими роками ми матимемо професійну мережу прес-секретарів.

Щодо телеканалів, то тут все залежатиме від організаційної форми їхньої діяльності. Завжди існує ризик використання таких телеканалів для тиску на суд. Це питання потребує всебічного вивчення й обережного вирішення. Більш прийнятною мені здається діяльність прес-служб, які надаватимуть повну об’єктивну інформацію про розгляд суспільно важливої справи.

 

 Детальніше з інтерв‘ю можна ознайомитись за посиланням: http://court.gov.ua/rszs/41631/