flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпорядження про тимчасові заходи з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіратурну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19

30 грудня 2021, 09:19

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

28.12.2021                                                                                                № 02-09/16

м. Чугуїв

Про тимчасові заходи з метою попередження

розповсюдження захворюваності

на гостру респіраторну інфекцію,

спричинену коронавірусом COVID-19

Відповідно до Закону України «Про захист населення від    інфекційних хвороб», постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», постанови Кабінету Міністрів України          від 15.12.2021 № 1336 «Про внесення змін до розпорядження              Кабінету Міністрів України від 25 березня 2020 р. № 338 і постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236», беручи до уваги Рекомендації щодо встановлення особливого режиму роботи судів України задля убезпечення населення України від поширення гострих    респіраторних захворювань та коронавірусу COVID-19, який віднесено до особливо небезпечних інфекційних хвороб, затверджених рішенням         Ради суддів України від 17.03.2020 № 19, п. 12 Протоколу № 6 позачергового засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області, з метою попередження та запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19, враховуючи винятковість та особливу небезпеку вказаної ситуації, -

ЗОБОВ`ЯЗУЮ:

  1. Довести до відома учасників процесу, суддів та працівників апарату суду, що Чугуївський міський суд Харківської області на період загальнодержавних карантинних заходів не припиняє свою роботу, проте з метою захисту життя та здоров`я громадян, суддів та працівників апарату суду змінює режим та порядок організації роботи, зокрема вживає виключно тимчасові обмежувальні організаційно-розпорядчі заходи, спрямовані на зменшення об`єктивної можливості неконтрольованого поширення інфекційних хвороб. На період дії карантину забороняється перебування в приміщенні суду без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно. Температурний скринінг відвідувачів проводити при вході до приміщення суду. Відвідувачі, в яких виявлено температуру тіла понад 37,2 0С або ознаки респіраторних захворювань - не допускаються до приміщення суду.
  2. За таких обставин тимчасово, з 01 січня 2022 року по 31 березня 2022 року рекомендувати суддям Чугуївського міського суду Харківської області виключно у межах дотримання розумності строків розгляду по кожній справі окремо, відкладати (переносити) розгляд справ, призначених до розгляду судових засіданнях на інші дати, сповіщаючи про це учасників судового розгляду, за можливості, завчасно.
  3. Рекомендувати суддям здійснювати судочинство за процедурою письмового провадження, у передбачених законом випадках.
  4. Зменшити кількість судових засідань, що призначені до розгляду протягом робочого дня.
  5. Зазначені обмеження не стосуються розгляду:

- кримінальних проваджень, у яких особи утримуються під вартою;

- матеріалів, розгляд яких віднесено до компетенції слідчих суддів;

- адміністративних матеріалів, по яких спливає термін, визначений     ст. 38 КУпАП;

- цивільних справ, пов`язаних з встановленням факту народження чи смерті осіб на тимчасово окупованих територіях;

- інших судових справ, які потребують невідкладного розгляду, згідно з вимогами процесуального законодавства України, з урахуванням їх складності та фактичних обставин.

  1. Рекомендувати учасникам судових процесів:

- додавати до суду заяви про розгляд справ за їх відсутності або про відкладення розгляду справ за наявними в справі матеріалами;

- знайомитись з матеріалами справ після завершення карантину;

- всі необхідні документи (позовні заяви, заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання тощо) надавати суду в електронному вигляді через особистий кабінет в системі «Електронний суд», поштою, факсом або дистанційними засобами зв`язку;

- для повідомлення суду про заяви, клопотання використовувати альтернативні шляхи звернення (електронну пошту, телефон та засоби поштового зв`язку).

  1. Обмежити допуск в судові засідання осіб, які не є учасниками судових засідань.
  2. Припинити проведення особистого прийому громадян керівництвом суду.
  3. Заборонити відвідування приміщення суду за наявності ознак захворювання (підвищена температура тіла, кашель, задуха, пітливість, слабкість, утруднення дихання, тощо).
  4. Заступнику керівника апарату суду вжити заходів з метою попередження розповсюдження ГРВІ та масового поширення вірусної інфекції, а саме:

- розмістити диспансери з дезінфікувальними, антисептичними засобами в приміщенні суду з метою використання їх працівниками апарату суду;

- контролювати здійснення систематичної дезінфекції залів судових засідань та інших приміщень;

- працівникам апарату суду, які безпосередньо спілкуються з відвідувачами суду, перебувати у захисних масках та гумових рукавичках.

  1. Суддям та працівникам апарату суду при найменших ознаках захворювання вживати заходів щодо самоізоляції, звернутися до установи охорони здоров`я та повідомити про це телефоном керівництво суду.
  2. Консультанту суду Воробей А.В. забезпечити висвітлення вказаної інформації в суді та на сайті суду, ознайомити суддів та працівників апарату суду з даним розпорядженням.
  3. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

 

 

 

 

В. о. голови суду                                                                                    І. Карімов